MILFAS 595 25/1

MILFAS 595 je unutrašnje ljepilo za keramiku C1.Tankoslojno ljepilo za keramiku,za postavljanje upojnih keramičkih pločica i ploča na unutrašnjim podnim i zidnim površinama.

Kategorija:

Opis

Prikladno za cementno-sulfatni estrih, cementni estrih, estrih na bazi kalcij-sulfata kao i za beton, cementne, krečne, krečno-cementne i gipsane maltere ali i za ostale podloge koje moraju odgovarati pojedinim važećim normama.Estrisi na bazi kalcijum-sulfata moraju se prije oblaganja izbrusiti.
Ovisno o vrsti podloge potrebno je paziti na dopuštenu količinu zaostale vlage.Postotak zaostale vlage u estrihu (CM): Cementni estrisi 2,5%; Estrisi na bazi kalcijum-sulfata 0,5%(podno grijanje 0,3%); tekući estrisi 1,8% (kod neupojne keramike velikog formata i podnog grijanja 1,3%). Kod maltera prema EN 998-1, treba se držati zadanog vremena sušenja (stajanja); Kod gipsanih i krečno-gipsanih maltera prema EN 13279-1 maks. 1%. Procesi skupljanja betona moraju biti završeni i beton mora biti star najmanje 3 mjeseca.Kod gipsanih maltera i krečno-gipsanih maltera treba paziti na maks. zaostalu vlagu od 1 %.Podloga mora biti dovoljno suha, čvrsta, nosiva, bez pukotina, bez razdjelnih sredstava koja stvaraju film kao što su ulje ili stari premaz.Pakovanje:25kg.

Sastav proizvoda:

● Cement
● Klasirani pijesak
● Dodaci za poboljšanje obradivosti