RÖFIX 840 25/1

RÖFIX 840 je termo-izolacioni malter/žbuka.Termo-izolacioni temeljni malter bez fuga na fasadama i unutrašnjim zidovima.Temeljni malter na svim standardnim podlogama za malter, kao što su opeka, cigla, šuplja cigla, cementni kamen, krečnjak, kao i za hrapavi beton.
Temeljni malter za RÖFIX plemenite i strukturne maltere, silikatne maltere ili maltere od silikoskih smola.Mineralni građevinski materijal prema prilogu A iz Kataloga ekoloških mjera u stanogradnji.
Nije za primjenu u soklu fasade i u području prskanja vode.

Kategorija:

Opis

Podloga mora biti suha, bez prašine, nesmrznuta, upojna, ravna, dovoljno gruba i nosiva kao i bez iscvjetavanja i razdjelnih sredstava koja stvaraju film kao što je oplatno ulje i sl.Ispitivanje podloge provodi se prema ÖNORM B3346 tj. DIN 18350 tj. SIA V242.Upute za obradu vrijede za zidove izvedene po normi uz pretpostavku da su fuge zatvorene. Otvorenefuge i udubljenja na zidovima prethodno se trebaju zatvoriti odgovarajućim materijalom.Kod kritičnih podloga (npr. visoko porozni zidovi, porobeton, lagane ploče od drvene vune, montažne betonske ploče, XPS-R ploče itd.) obratiti pažnju na posebne RÖFIX smjernice za malterisanje i smjernice za obradu proizvođača.Pakovanje:25kg.

Sastav proizvoda:

● Cement
● Vapno
● Lagani dodatak (organski)
● Lagani dodatak (mineralni)
● Dodaci za poboljšanje obradivosti

Svojstva:

● Toplinsko-izolacijska svojstva
● Visoka izdašnost
● Izvrsna obradivost
● Moguće veće debljine nanosa